Jag är född och uppvuxen i Helsingborg. Upptäckte som barn att jag kunde teckna av saker och att jag blev glad av det. Min talang uppmärksammades mycket av lärare och klasskamrater i skolan och det byggde upp ett slags självförtroende. Glädjen var stor när jag i tonåren av mina föräldrar i julklapp fck pastellkritor och sammetspapper. Då utvecklades min kreativitet till en högre nivå. Ofta avbildade jag mina favoritmotiv hästar och andra djur och målade på beställningar till vänner och bekanta.

Eftersom jag inte visste vad jag skulle bli ”när jag blev stor” och då mamma hade ett bageri där jag jobbade på loven kom det sig att jag startade ett arbetarkafè på söder  i Helsingborg som 17-åring. Mitt egna älskade företag drev jag i 22 år. Det blev en form av en identitet. Dagarna var långa och stressiga, bristen på ork gjorde att jag la locket på måleriet.

Jag fick under tiden två underbara barn, som nu är vuxna och utflugna. Efter ett tag kände jag mig instängd och låst, jag sålde cafeèt. År 2004 omskolade jag mig till socionom och är sedan 2009 anställd av Helsingborgs stad. Någon tanke på att måla fanns inte under dessa år. Arbetet som socialsekreterare har jag älskat och engagerat mig i, det upplevdes som mitt kall, men tyngd av stress drabbades jag år 2016 av en livskris och gick in i väggen av utmattning.  

Under sjukskrivningen fick jag av en god vän frågan om jag hade något intresse. Nej, jag hade ju levt för jobbet, familj och vänner, inte gjort något för mig själv. Levt mitt liv som arbetsnarkoman med höga krav och press på prestation. Någonstans inom mig visste jag svaret. Inte kunde jag ta upp mitt gamla konstintresse, det verkade absurt och svårt. Motvilligt fast med nyfikenhet köpte jag hem lite färger, kritor och målarblock för barn som jag uppmuntrande gav till bekanta att måla med när de kom på besök. Cirka efter ett år kom även jag själv igång genom en Workshop- Kom igång att måla samt en kvällskurs på Medborgarskolan.

Att måla och skapa har sedan jag tog upp mitt målarintresse år 2017 växt till en passion och det fyller ett tomrum jag tidigare har känt. Jag vill ta igen förlorade år. När min dotter flyttade hemifrån visste jag till en början inte vad jag skulle med hennes rum till. Det gjordes sedan om till ateljè. Jag känner mig öppen för allt som handlar om konst och måleri. Jag har upptäckt att det finns hur mycket som helst att lära men med öppet sinne försöker jag skaffa mig kunskap och vidga mina vyer. Efter två månader hade jag en utställning med likasinnade konstnärer, jag började att kalla mig konstnär och skaffade en sida på Facebook @EvasAteljePenseldraget och bildade mitt eget lilla företag.

Jag har vidareutbildat mig på Workshops, Vedic Art kurser, målarskolor och kvällskurser Jag deltar i olika konstgrupper, konstresor och ställer ut min konst regelbundet på olika ställen där min bekantskapskrets vidgas med personer som delar mitt intresse.  

År 2018 bildade jag gruppen EBBE Art med tre andra konstnärer och vi är starka och ställer ut tillsammans. Med släkt och vänner blir ofta konceptet att måla ihop. År 2019 började jag undervisa privat.

Jag målar för min inre glädjes skull, men vill också inspirera andra. Mina motiv är tagna ur mitt liv och genom kameran som är med mig för det mesta. Hellre spontant än planerat uttrycker jag mig på målarduken. Min teknik är explosiv, färgrik, spontan och naivistisk, ofta figurativ med abstrakta inslag. Favoritbilderna är ansikte, hus, natur samt även kroki.